Véget ért a Koronázók számára a 2023-as European League of Football szezon

A lengyel sztárcsapat Wroclaw Panthers elleni 35-6-os vereséggel mérkőzéssel befejeződött a Fehérváriak és a magyar futball történelmi, első ELF szezonja. Már az összecsapás előtt számítani lehetett rá, hogy nem lesz a mérkőzés sétagalopp, hiszen a lengyelek playoff részvétele függött a mérkőzéstől, ráadásul az Enthronersből sérülés miatt hiányzó Lance Leota, Connor Bolton, Sahnian N’Guessan, Remy Sap, Papp Péter, Illés Álmos, Horváth L. Bence, és dr. Trembulyák Péter is, és többen (Mulindahabi, Zilai, Gyarmati) kisebb-nagyobb sérülésük ellenére vállalták a játékot.

➡️ Mindazonáltal a mérkőzés statisztikája jól tükrözi, hogy egyáltalán nem volt akkora különbség a két csapat között mint azt az eredmény mutatta, hiszen a 4 negyedből 3-ban mindkét csapat összesen 1-1 TD-t szerzett, a második negyed 0-27-es eredménye döntötte el a meccset. Sajnos a fehérváriak 4 labdát adtak el (3 fumble és 1 interception), ami ezen a szinten már egyszerűen nem fér bele, hiszen mind a négyből azonnal pontokat is szerzett az ellenfél és eldöntötte a mérkőzést. Így közel azonos total offense yard teljesítmény mellett (221 yd -248 yd) hiába szerzett több 1st downt a Fehérvár (15-13), hiába passzolt több mint kétszer annyit ellenfélénél (142 yd-55 yd), hiába birtokoltuk többet a labdát és kényszerítettük 9 alkalommal is puntra a lengyeleket (6 magyar punttal szemben): a 4 eladott labda elég volt ahhoz, hogy a Panthers remek futójátékával felőrölje az Enthronerst és simának tűnő vereséget szenvedjen hazai pályán a csapat.

➡️ Csalódottságunk ellenére is kijelenthető, hogy megpróbáltunk a tudásunknak megfelelően a lehető legjobban helytállni, és bár a szezon első fele sikerülhetett volna szebben is, az utolsó 4 mérkőzésünkön már tudtuk bizonyítani, hogy a magyar futballnak is helye van Európában. A sorsolásunk újonc csapatként talán nem volt a leghálásabb, hiszen végül az idei ELF rájátszásba bejutott 6 topcsapat közül 4-el is (Bécs, Frankfurt, Berlin, Wroclaw) összesorsolt bennünket a Liga, ami nagyon komoly mélyvíz egy elsőéves ELF csapatnak. 💪🏼🙄

➡️ A szezon előtt 2-3 győzelemben reménykedhettünk, ám sajnos különböző okok miatt nem tudtuk minden esetben a pályán bebizonyítani, hogy a Prága és a Lipcse csapataival már első évünkben is fel tudjuk venni a versenyt, így végül 3-9-es mutatóval a hatcsapatos Keleti Konferencia 4. helyén zárta a csapat a szezont, ami ugyan teljes elégedettségre nem, de szégyenkezésre sem ad okot.

➡️ Nem győzzük megköszönni újra és újra szurkolóink kitartó támogatást, akik egész évben kitartottak mellettünk hőségben, esőben, szélben és teli torokból buzdították a csapatot, leginkább miattuk jó visszatekinteni a szezonra. Köszönjük támogatóinknak, akik lehetővé tették számunkra, hogy ezt a komoly fizikai és anyagi megterhelést is jelentő kihívást első magyar csapatként teljesíthettük, a tomboló nyárban 14 hét alatt lejátszott 12 mérkőzés minden csapatból, játékosból, segítőből rengeteget vett ki, a heti edzések és a hétvégi utazások-mérkőzések ritmusa emberfeletti áldozatot követelt mindenkitől.

➡️ Most egy kis pihenőre vonul a csapat, keretünk jelentős része azonban hamarosan a magyar válogatottban folytatja az őszt és újra a magyar színekért küzd a pályán, ezúttal október végén az EB 9. helyéért Csehország ellen.

A Koronázók jövőjével, következő szezonjával kapcsolatos hírekkel folyamatosan jelentkezünk és tájékoztatjuk szurkolóinkat!

GO ENTHRONERS! FEAR THE E!

Oszd meg

Facebook
Twitter

További hírek

Nincs több bejegyzés

Webshop fancy cím

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Ut elit
tellus, luctus nec ullamcorper mattis, pulvinar dapibus leo.