A 2021-es bajnok Frankfurt is beváltotta a papírformát: Enthroners-Galaxy 13-48

Nem a legjobb előjelekkel készült egyik csapat sem a mérkőzésre, a németek első számú irányítójukat Jakeb Sullivant, míg a hazaiak a kezdő offenese falukat Alper Peközert voltak kénytelenek sérülés miatt nélkülözni. Az első negyedben két Fischbach futást sem tudott megállítani a fehérvári defense, így a negyed végén 0-12 állt az eredményjelző táblán.

A második negyedben aztán magára talált a hazai offense is, ès egy szépen felépített drive végén Jerod Evans futott be a célterületre, megszerezve a Koronázók történetének első ELF TD-jét! Sajnos a hazai védelem nem tudta megismételni a múlt heti stabil játékát és előbb Leon Helm, aztán az amerikai Reece Horn szerzett pontokat, aztán azonban újabb hazai TD-nek örülhetett az ismét szépszámú és fantasztikus hangulatot teremtő fehérvári publikum Jay Griffin elkapása révén!

Sajnos a hazaiak egyik legjobbja Antony Rodrigues egy szerencsétlen szituációban súlyosnak tűnő térdsérülést szenvedett, és Zilai János lábfeje is csúnyán megsínylette az első játékrészt, így gyakorlatilag 3 meghatározó alapembere nélkül volt kénytelen felállni a második félidőre az Enthroners, ami nem sok jót ígért a folytatásra.

A második játékrészben aztán újra Heidrich-futásból szeretett pontokat a Galaxy, majd ismét az amerikai Horn, és végül Regler szerzett pontokat a sérülésektől megtizedelt és a végére egyre többet hibázó, erejével elkészült magyar csapat ellen, míg a legvégén a speciális egység egy punt szituációban nem tudta megvédeni rúgóját: Bodnár Benedek mentette safety-re a helyzetet, beállítva ezzel a 48-13-as vendégsikert jelentő végeredményt.

Lehetett volna szerencsésebb is az Enthroners sorsolása de kár ezen rágódni, a lényeg hogy kőkemény két mérkőzésen van túl a Fehérvár, hiszen Fortuna szeszélye folytán az ELF top 6 csapatából rögtön kettővel is találkoztak az első két fordulóban a Koronázók, ami igen komoly mélyvíz az európai csúcsfutballba éppen csak belecsöppent magyar csapatnak. Ízelítőt kaphattak a fiúk arról, hogy hol tartanak ma a földrész legjobb együttesei, ami a tanulási folyamat fontos része.

Mi itt Székesfehérváron pontosan tudjuk milyen az, amikor a fejlődés oltárán fel kell áldozni az első időszakot és nem jönnek sorban a győzelmek mint ahogy azt korábban éveken át megszokhattuk, hiszen barátaink a fehérvári jégkorong csapatnál évekkel ezelőtt pont ugyanezt az utat járták be, amikor a magyar bajnokságból egy sokkal erősebb nemzetközi bajnokságba léptek át és sorban jöttek a pofonok, míg végül hosszú évek verejtékes munkája után stabil rájátszás-csapattá váltak a ligájukban. Hiszünk abban, hogy ez a mi fejlődésünk útja is, és az erősebb csapatoktól elszenvedett vereségekből igenis többet tudunk tanulni, mint az elmúlt években a gyengébb csapatok ellen szerzett nagyarányú győzelmekből.

Az út elején jár tehát az Enthroners is, szomorkodni viszont nincs idő (és talán ok sem), hiszen jövő szombaton Lipcsében egy nagyon fontos mérkőzés vár a Koronázókra, ahol kellő felkészülés után esély lehet egy szorosabb eredményre a keletnémet csapat otthonában. Bízunk benne, hogy sérült kulcsjátékosaink is felépülnek és minden adott lesz egy remek mérkőzésre, ahol talán a fehérvári csapat is meg tudja mutatni, hogy igenis helye van a legjobbak között!

Mindennél fontosabb azonban, hogy köszönjük az ismét fantasztikus szurkolást és az erőt amit sugárzott felénk a mögöttünk lévő tömött lelátó, reméljük hogy kitartotok mellettünk végig a szezonban akkor is, ha idén más a játék képe mint amihez az elmúlt években hozzá lehetett szokni Székesfehérváron. Ígérjük, mi mindent meg fogunk tenni azért, hogy minél előbb újra győzelmeknek lehessen örülni a First Fielden!

Keep your heads up!

Go Enthroners! FEAR the E!

Oszd meg

Facebook
Twitter

További Fan Zone hírek

Nincs több bejegyzés

Webshop fancy cím

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Ut elit
tellus, luctus nec ullamcorper mattis, pulvinar dapibus leo.