Út az európai elitbe – az első ütközet

2023. 06.03.

A Fehérvár Enthroners csapata ma megkezdte a menetelését az European Legauge of Football ligájában. A Berlin Thunder csapatát fogadták hazai pályán, a First Fielden.

A két csapat közül a Berlin együttese tűnik erősebbnek és tapasztaltabbnak, ám Jerod Evans irányító és Jay Griffin IV WR leigazolásával a fehérvári csapat szoros mérkőzésre számíthat a németekkel.

Erős hazai maggal rendelkeznek a Koronázók, összeszokott együttesről beszélünk, ami előnyt jelenthet minden ellenféllel szemben. Jamie Hill head coach-nak sem ez az első szezonja a srácokkal, és Joe Ashfield szakértelmével kiegészítve kemény felkészülési szakaszon van túl a csapat.

Azonban a papírfoma bejött: Fehérvár Enthroners-Berlin Thunders 3-36

Az első negyed rögtön egy Berlin Thunders TD-vel indult, a tavalyi GFL TD királya Aaron Jackson szerzett pontokat. Ezt követően egyre inkább stabilizálta játékát a hazai csapat és egy labdaszerzés után nagyon közel jutott a pontszerzéshez is, de szerencsétlenségére Jerod Evans a Fehérvár irányítója kulcs szituációban ejtette el a labdát a berlini red zone-ban amit az ellenfél kíméletlenül visszahordott, így egyenlő állás helyett 0-14-el fordultak a második negyedre a csapatok.

A folytatásban felvette a ritmust az Enthroners defense és sorban állította meg a német rohamokat, a támadóalakulat azonban továbbra is kereste a játékát, offense falunk sajnos pillanatokra sem tudta meglassítani az ellenfél védőfalát, így Evans végig óriási nyomás alatt volt kénytelen irányítani. Ennek ellenére Szőke Péter mezőnygólja az első fehérvári ELF pontokat jelentette és azt, hogy a hazai csapat 3-0-ra meg tudta nyerni a második negyedet, így bizakodva fordulhattak a szünetre a Koronázók.

A harmadik negyed ezzel szemben szinte azonnal újabb a hazai támadók labdavesztésével és újabb német védő TD-vel indult, ami meg is pecsételte az Enthroners sorsát. Az offense továbbra sem találta meg a játékát, a védelem tartott ugyan, de ez csupán arra volt elegendő, hogy az utolsó negyedet 7-0-ra, a mérkőzést pedig 36-3- veszitse el a székesfehérvári csapat.

Összességében kijött a két gárda közötti különbség, és hiába volt az ismét fantasztikus fehérvári közönség kitartó buzdítása, a csapatunk nem tudta megnehezíteni a berliniek dolgát. A védelem mutatott biztató jeleket, a három kapott TD-ből kettő is könnyen kiküszöbölhető figyelmetlenségbôl adódott, a támadósorra azonban még komoly munka vár, ha fel akar nőni a liga színvonalához.

Mindezek ellenére nagyon köszönjük a kétezer néző elemi erejű támogatását, igazán megható volt, amikor a mérkőzés végén a végeredmény ellenére zúgott a „Szép volt fiúk!’.

Tudjuk azt, hogy milyen versengésbe, milyen csapatok közé érkeztünk, és azt is hogy jövő héten egy még a Berlin Thunder-nél is jobb, erősebb csapat, a Frankfurt Galaxy vár ránk, ahol szintén nem mi leszünk az esélyesek. Az esélyeket meghazudtolva szerettünk volna egy szoros mérkőzést játszani, ami sajnos most nem sikerült, ennek ellenére örülünk, hogy itt lehetünk és örülünk, hogy elhozhattuk Magyarországra az európai topfutballt. Büszkék vagyunk hogy a European League of Football elitligájának általunk Magyarország is részese lehet és hisszük azt, hogy igenis az ilyen mérkőzések a csapat és az egész hazai futball fejlődésének valódi útja, még akkor is ha a korábbi években megszokott győzelmi sorozatok egy darabig biztosan nem fognak megismétlődni Székesfehérváron.

Jövő héten a mostaninál is nehezebb mérkőzés vár ránk a liga egyik legjobb csapata, a 2021-es bajnok Frankfurt ellen, de mi ott leszünk és akkor is számítunk a legjobb magyar szurkolótábor támogatására! Dolgozunk tovább és igérjük, hogy újra minden tőlünk telhetőt megteszünk majd a tisztes helytállásért, hogy emelt fővel és újabb értékes tapasztalással hagyhassuk el a First Field gyepét.

Jegyek: https://bit.ly/fehervarenthroners_tickets

Oszd meg

Facebook
Twitter

További Fan Zone hírek

Nincs több bejegyzés

Webshop fancy cím

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Ut elit
tellus, luctus nec ullamcorper mattis, pulvinar dapibus leo.